Din Krop

Din Krop logo

Kraniosakralterapi   ·   Dynamisk ansigtsterapi   ·   Yoga undervisning  ·   Formative Embodiment

VÆLG SPROG:

Svimmelhed og tinnitus

Der er mange mennesker, som lider af svimmelhed og tinnitus, hvilket kan være voldsomt belastende.

Kan kraniosakralterapi afhjælpe svimmelhed?

Folk der lider af svimmelhed, bliver ofte bange og ved ikke hvad de skal gøre. De kan få at vide, at de lider af en virus på balancenerven, og at der ikke er noget at gøre ved det – det skal de blot lære at leve med. At være underlagt disse lidelser er invaliderende, idet man har svært ved at holde balancen, svært ved at komme ud af sengen, svært ved at fokusere, og har det svært med følelsen af hele tiden at være søsyg.

Svimmelhed kan være forårsaget af spændinger kraniesystemet (kranie/ryg/lænd) med særligt fokus på nakkeleddet (kraniet og de første nakkehvirvler), alle nakkemusklerne og specielt de suboccipitale muskler og de store halsmuskler (sternocleidomastoideus).

Temporalknoglerne, som har med balance og hørelse at gøre, kan være låste i suturerne i forhold til de andre kranieknogler, og det kan give store problemer. Spændinger i hjernehinderne, bl.a. falx cerebri (den store hjernehinde der deler højre og venstre hjernehalvdel) og tentorium, som ligger omkring lillehjernen (et balancecenter) kan give store problemer med svimmelhed. 

Behandlingen med kraniosakralterapi kan have stor effekt mod svimmelhed. Behandlingen åbner op for at kraniesystemet kan afbalanceres, og at de implicerede muskler kan afspændes, og derved bliver der skabt mulighed for at hele centralnervesystemet kan komme i balance og få plads og rum.

Kan kraniosakralterapi afhjælpe tinnitus?

Tinnitus er ligeledes en meget ubehagelig tilstand. Klienten kan hele tiden høre en lyd, der oftest høres som en meget høj hyletone eller en susen. Årsagen til tinnitus kan også være spændinger i hals- og nakkemuskulaturen, samt problemer i temporalknoglerne og dens muskler. Spændinger i kranienerverne bl.a. trigeminusnerven kan også være årsag til de generende lyde, som ringen, susen og brusen i ørerne. 

Svimmelhed og tinnitus hører ofte sammen, og kan være forårsaget af de samme problemer. Alle mennesker kan få tinnitus. Tinnitus er ikke arveligt.

Tinnitus er ikke en sygdom, men et signal om en form for opspænding.

Kraniosakralterapi behandlinger med afspænding og afbalancering af muskler, knogler og nerver kan lindre klientens med de belastende symptomer, men det kan være vanskeligt helt at komme tinnitus til livs.

Læs mere om andre symptomer, der kan behandles hos Din Krop

Behandlinger, der hjælper med Svimmelhed og tinnitus